Почетна

 

 

Министерката Апостолска пред словачки бизнисмени ги претстави поволностите за инвестирање во земјава

18 јуни 2019

Министеркaта без ресор задолжена за странски инвестиции, Зорица Апостолска денес во Владата на Република Северна Македонија прими бизнис делегација од Словачка предводена од Државниот секретар на министерството за надворешни и европски работи на Република Словачка, Лукаш Паризек и амбасадорот на Република Словачка во Република Северна Македонија, Хенрик Маркуш. Во рамки на посетата, пред делегацијата се претставија владините економски политики и можностите кои ги нудат мерките од Планот за економски раст за реализација на инвестиции во земјава.

Вицепремиерот Анѓушев и министерката Апостолска на средба со јапонска бизнис делегација – Република Северна Македонија би можела да биде порта за јапонските компании кон Европа

11 јуни 2019

Заменикот на претседателот на Владата задолжен за економски прашања д-р Кочо Анѓушев и министерката задолжена за странски инвестиции Зорица Апостолска, денес остварија средба со јапонска бизнис делегација предводена од г. Јошихиро Секи, државниот министер за економија, трговија и индустрија на Јапонија, пред кои ги презентираа можностите за инвестирање во нашата земја.

Министерот Даути на средба со германскиот амбасадор Gerberich

30 мај 2019

Министерот задолжен за привлекување на странски инвестиции во Владата на Република Северна Македонија, г. Бардуљ Даути, денес на ден 30 мај 2019 оствари работна средба со амбасадорот на Германија во Република Северна Македонија, г.  Thomas Gerberich.

На средбата се разговараше околу соработката и односите во економскиот аспект помеѓу Германија и Република Северна Македонија, а посебно биле фокусирани во можностите за инвестирање во земјава каде амбасадорот спомна дека трговската размена меѓу двете земји стигна околу четири милиарди евра и  спомна дека во процедура е една голема инвестициска проекција во медицинска и фармацевска индустрија.

Pages

Subscribe to RSS - Почетна