Почетна

Средба на министерот Хасан со Деловниот совет на Турција

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                  

Министерот без ресор задолжен за странски инвестиции д-р Елвин Хасан, на 13.02.2019 оствари средба со делегација на Деловниот совет Турција – Северна Македонија . Делегацијата ја претседателот на деловниот совет, Билал Кара, на состанокот присуствуваа и претставници на компании од различни сектори, кои имаат инвестирано во нашата земја.

Dauti në Greqi- takim pune me zëvendës kryetarin e dhomave ekonomike në nivel të Bashkimit Europian, z.Konstandin Mihalos

 Ministri për investime të huaja në Qeverinë e Repuplikës së Maqedonisë, z.Bardhyl Dauti, më datë 31.01.2019, ishte në udhëtim zyrtar në Greqi ku pati   takim pune me kompani të ndryshme potenciale të cilat janë të interesuara të investojnë në Maqedoni.

Даути во Грција- работна средба со заменик председателот на стопанските комори на ниво на Европската унија, г-дин Константин Михалос

31 Јануари, 2019 година

Министерот за странски инвестиции во Владата на Република Македонија, г-дин Бардил Даути, на ден 31.01.2019 година, беше на службено патување во Грција, каде што имаше работна средба со разни потенцијални компании заинтересирани за инвестирање во Македонија. Министерот Даути се сретна со претседателот на Економската стопанска комора и индустрија на Хеленската држава, кој е исто така заменик-претседател на стопанските комори на ниво на Европската унија, г-дин Константин Михалос.

Pages

Subscribe to RSS - Почетна