Почетна

 

 

Апостолска: Со мерката „Мој ДДВ“ граѓаните стануваат партнери на државата во борбата против сивата економија

20 јули 2019

Министеркaта без ресор задолжена за странски инвестиции, Зорица Апостолска денес во Прилеп се вклучи во промотивната кампања која Управата за јавни приходи ја реализираше за мерката „Мој ДДВ“, преку која граѓаните од 1 јули годинава добија можност да остварат поврат на 15% од износот на платениот ДДВ.

Министерот Хасан во работна посета на Liberty Skopje

 Министерот без ресор задолжен за странски инвестиции Елвин Хасан беше во работна посета на фабриката “Liberty Skopje” која е дел од глобалната “Liberty House Group”, британска компанија која се фокусира на трговија со црни и обоени материјали, рециклирање на метали, производство на челик и алуминиум и инжинерски производи и услуги.

Mинистерот Бардуљ Даути на посета во Струга

 08 јули 2019 година

Делегацијата сочинета од министерот за странски инвестиции, д-р. Бардуљ Даути, заменикот германски амбасадор во земјата, Ото Граф, како и Патрик Мартенс, директор на Делегацијата на германското стопанство во Северна Македонија во посета на германската компанија ODW ELEKTRIK во слободната економска зона во Струга.

Pages

Subscribe to RSS - Почетна