Почетна

 

 

Министерката Апостолска потпиша договор за државна поддршка со компанијата ТЕЛАМОН - почетна инвестиција од 4 милиони евра и 300 нови вработувања

13 јули, 2018 година

Министерката без ресор, задолжена за странски инвестиции Зорица Апостолска во име на Владата на Република Македонија денеска потпиша Договор за државна помош со американската компанија ТЕЛАМОН, претставувана од директорот на претставништвото во Скопје, Том Пуза.

Министерот Даути оствари средба со политичкиот секретар на Амбасадата на Велика Британија во Макеоднија г. Иан Крамман

12 јули, 2018 година

Министерот без ресор задолжен за привлекување на странски инвестиции во Владата на Република Македонија, Д-р. Бардул Даути, на 12.07.2018 (четврток) оствари средба со политичкиот Секретар на амбасадата на Велика Британија во Македонија г. Иан Крамман.

По завршување на мандатот на поранешниот амбасадорот г.Чарлс Гарет, министерот Даути се заблагодари за придонесот на  амбасадорот во Република Македонија.

Министерот Бардул Даути оствари средба со амбасадорот на Словенија во Република Македонија г. Јазбец

11 јули, 2018 година

Министерот без ресор задожен за привлекување на странски инвестиции, во Владата на Република Македонија Д-р. Бардул Даути на 11.07.2018 (среда) оствари средба со Амбасадорот на Република Словенија во Република Македонија, г. Милан Јазбец.

За време на состанокот, соговорниците разговараа за развојот на евроатлантските процеси во земјата, истакнувајќи ја важноста на политичката стабилност на земјата како клучен индикатор за зголемување на економскиот раст на Македонија преку инвестициските текови.

Министерот Ќахил на свеченоста по повод инаугурацијата на Претседателот на Република Турција г. Реџеп Тајип Ердоган

9 јули, 2018 година

   Министерот задолжен за странски инвестиции Проф. Д-р Аднан Ќахил како претставник од Владата на Република Македонија, по лична покана на г.Реџеп Тајип Ердоан, вчера присуствуваше на неговата инаугурацијата за Претседател на Република Турција. Церемонијата се одржи во Претседателската Палата, Анкара, Република Турција.

Pages

Subscribe to RSS - Почетна