Почетна

 

 

Апостолска на средба со турска бизнис делегација предводена од заменик министерот за земјоделство и шумарство Тунк

12 септември 2019

Министеркaта без ресор задолжена за странски инвестиции, Зорица Апостолска денес оствари работна средба со бизнис делегација од Република Турција, предводена од заменик министерот за земјоделство и шумарство, Мехмет Хади Тунк и претседателот на Асоцијацијата на извозници на свежо овошје и зеленчук, Хајретин Учак, која престојува во дводневна посета на нашата земја.

Апостолска: Преку активна поддршка на ИКТ секторот ослободуваме дополнителна економска вредност во стопанството

12 септември 2019

Министерката без ресор задолжена за странски инвестиции, Зорица Апостолска денес оствари работна средба со претставници на Стопанската комора за информатички и комуникациски технологии – МАСИТ, при што беа презентирани измените и дополнувањата на Законот за финансиска поддршка на инвестициите, со посебен фокус на проширувањето на опфатот и стимулативните можности кои се отвораат и за ИКТ секторот во земјава.

Министерот Хасан оствари средба со делегација од Р. Турција

Министерот без ресор задолжен за странски инвестиции Елвин Хасан вчера оствари средба со делегација од Р. Турција која беше предводена од заменик министерот за земјоделство и шумарство, Мехмет Хади Тунч и претседателот на Сојузот на извозници од егејскиот регион за овошје и зеленчук, Хајретин Учак, во придружба на неколку заинтересирани претставници од бизнис заедницата.

Најавен македонско-турски бизнис форум, министерот Елвин Хасан во работна посета на Р. Турција

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                               

Министерот без ресор задолжен за странски инвестиции , Елвин Хасан е во работна посета на Република Турција, каде што учествува на 88-миот Меѓународен Саем во Измир. На саемот учествуваат високи делегации од цел свет кои тука имаат можност да ги зајакнат трговските врски, а исто така да придонесат и за развој на културните односи. Во склоп на саемот се одржуваат и „деловни денови“, на кои се спроведуваат деловни состаноци и се потпишуваат билатерални договори меѓу делегациите, со што се создаваат силни трговски врски.  На деловните денови  во Измир учествуваат 190 делегации, 14 министри од различни држави и регионални стопански и индустриски комори  во покровителство на Министерството за трговија на Република Турција.

Pages

Subscribe to RSS - Почетна