Почетна

 

 

Министерот Хасан на средба со Стопанската комора на Истанбул во Република Турција

Министерот без ресор задолжен за странски инвестиции Елвин Хасан е во работна посета на Република Турција, чија цел е остварување средби со потенцијални инвеститори и привлекување нови инвестиции. Вчера министерот оствари средба со претседателот на Стопанската комора на Истанбул, г-дин Шекиб Авдагич.

Апостолска на избор на најуспешни жени менаџери: Владата внесува родова сензитивност во економскиот систем

29 март 2019

Министерката без ресор задолжена за странски инвестиции, Зорица Апостолска вчера учествуваше и имаше свое обраќање на манифестацијата „Избор на најуспешни жени менаџери“, на која беа прогласени 10 најсупешни жени менаџерки за 2018 година. Настанот се одржа во Домот на Армијата на Република Северна Македонија во Скопје, во организација на агенцијата „Марили“ и под покровителство на Заменичката на претседателот на Владата на Република Северна Македонија и министерка за одбрана Радмила Шекеринска.

Министерката Апостолска на шестиот „Регионален самит на претприемачи на Средна и Југоисточна Европа - 300 Најдобри“

24 март 2019

Министерката без ресор задолжена за странски инвестиции, Зорица Апостолска и министерот без ресор задолжен за регулатива за подобрување на инвестициската клима за домашните претпријатија, Зоран Шапуриќ учествуваа на шестиот „Регионален самит на претприемачи на Средна и Југоисточна Европа - 300 НАЈДОБРИ“, кој од 22 до 24 март 2019 година се одржа во Дубровник, Република Хрватска.

Работна средба со израелскиот амбасадор, г-дин Дане Орјан и Дејвид Унгар Клајн

 12, Март, 2019

Министерот без ресор задолжен за привлекување на странски инвестиции во Владата на Република Северна Македонија, г. Бардуљ Даути, на 12 март 2019 година одржа работен состанок со потенцијални израелски инвеститори кои се заинтересирани за инвестирање во Северна Македонија, кој беше придружуван од израелскиот амбасадор , г-дин Дан Орјан и Дејвид Унгар Клајн.

Pages

Subscribe to RSS - Почетна