Почетна

 

 

Даути во Грција- работна средба со заменик председателот на стопанските комори на ниво на Европската унија, г-дин Константин Михалос

31 Јануари, 2019 година

Министерот за странски инвестиции во Владата на Република Македонија, г-дин Бардил Даути, на ден 31.01.2019 година, беше на службено патување во Грција, каде што имаше работна средба со разни потенцијални компании заинтересирани за инвестирање во Македонија. Министерот Даути се сретна со претседателот на Економската стопанска комора и индустрија на Хеленската држава, кој е исто така заменик-претседател на стопанските комори на ниво на Европската унија, г-дин Константин Михалос.

Апостолска: Подолжуваме со силната поддршка на конкурентноста на приватниот сектор

7 декември 2018

Министерката без ресор задолжена за странски инвестиции, Зорица Апостолска и претставник на Фондот за иновации и технолошки развој денес реализираа работна средба со претставници на бизнис заедниците од општините Делчево, Берово, Македонска Каменица и Пехчево.

Апостолска во Загреб: Пред бизнисот отворивме економски перспективи кои ветуваат стабилна деловна клима и силна институционална поддршка

5 декемеври 2018

Министерката без ресор задолжена за странски инвестиции, Зорица Апостолска денес во рамки на првиот „Светски конгрес на претприемачи“, кој се одржува во Загреб, пред учесниците имаше обраќање во кое се осврна на економските политики на Владата на Република Македонија за поддршка на инвестициите.

Потпишан Проткол за прифаќање на иницијативата Македонија да биде домаќин на вториот „Светски конгрес на претприемачи”

5 декември 2018

Министерката без ресор задолжена за странски инвестиции, Зорица Апостолска вчера(04.12.2018) во име на Владата на Република Македонија со Меѓународниот економски форум „Перспективи” од Дубровник во Загреб, Република Хрватска, потпиша „Протокол за партнерство и соработка”, со кој се прифаќа иницијативата Република Македонија да биде земја домаќин на вториот „Светски конгрес на претприемачи” во 2019 година. Со прифаќањето на оваа инцијатива, се очекува надоградба на деловниот имиџ на Македонија, како земја која е посветена на економскиот развој и унапредувањето на претприемачките слободи.

Pages

Subscribe to RSS - Почетна