Почетна

 

 

Вицепремиерот Анѓушев и министерката Апостолска на средба со јапонска бизнис делегација – Република Северна Македонија би можела да биде порта за јапонските компании кон Европа

11 јуни 2019

Заменикот на претседателот на Владата задолжен за економски прашања д-р Кочо Анѓушев и министерката задолжена за странски инвестиции Зорица Апостолска, денес остварија средба со јапонска бизнис делегација предводена од г. Јошихиро Секи, државниот министер за економија, трговија и индустрија на Јапонија, пред кои ги презентираа можностите за инвестирање во нашата земја.

Министерот Даути на средба со германскиот амбасадор Gerberich

30 мај 2019

Министерот задолжен за привлекување на странски инвестиции во Владата на Република Северна Македонија, г. Бардуљ Даути, денес на ден 30 мај 2019 оствари работна средба со амбасадорот на Германија во Република Северна Македонија, г.  Thomas Gerberich.

На средбата се разговараше околу соработката и односите во економскиот аспект помеѓу Германија и Република Северна Македонија, а посебно биле фокусирани во можностите за инвестирање во земјава каде амбасадорот спомна дека трговската размена меѓу двете земји стигна околу четири милиарди евра и  спомна дека во процедура е една голема инвестициска проекција во медицинска и фармацевска индустрија.

Министерката Апостолска се сретна со шведскиот амбасадор Стефансон

29 мај 2019

Министеркaта без ресор задолжена за странски инвестиции, Зорица Апостолска денес оствари работна средба со амбасадорот на Кралството Шведска во Република Северна Македонија, Матс Стефансон.

Pages

Subscribe to RSS - Почетна