Почетна

 

 

Dauti në Greqi- takim pune me zëvendës kryetarin e dhomave ekonomike në nivel të Bashkimit Europian, z.Konstandin Mihalos

 Ministri për investime të huaja në Qeverinë e Repuplikës së Maqedonisë, z.Bardhyl Dauti, më datë 31.01.2019, ishte në udhëtim zyrtar në Greqi ku pati   takim pune me kompani të ndryshme potenciale të cilat janë të interesuara të investojnë në Maqedoni.

Даути во Грција- работна средба со заменик председателот на стопанските комори на ниво на Европската унија, г-дин Константин Михалос

31 Јануари, 2019 година

Министерот за странски инвестиции во Владата на Република Македонија, г-дин Бардил Даути, на ден 31.01.2019 година, беше на службено патување во Грција, каде што имаше работна средба со разни потенцијални компании заинтересирани за инвестирање во Македонија. Министерот Даути се сретна со претседателот на Економската стопанска комора и индустрија на Хеленската држава, кој е исто така заменик-претседател на стопанските комори на ниво на Европската унија, г-дин Константин Михалос.

Апостолска: Подолжуваме со силната поддршка на конкурентноста на приватниот сектор

7 декември 2018

Министерката без ресор задолжена за странски инвестиции, Зорица Апостолска и претставник на Фондот за иновации и технолошки развој денес реализираа работна средба со претставници на бизнис заедниците од општините Делчево, Берово, Македонска Каменица и Пехчево.

Апостолска во Загреб: Пред бизнисот отворивме економски перспективи кои ветуваат стабилна деловна клима и силна институционална поддршка

5 декемеври 2018

Министерката без ресор задолжена за странски инвестиции, Зорица Апостолска денес во рамки на првиот „Светски конгрес на претприемачи“, кој се одржува во Загреб, пред учесниците имаше обраќање во кое се осврна на економските политики на Владата на Република Македонија за поддршка на инвестициите.

Pages

Subscribe to RSS - Почетна