Почетна

 

 

Министерката Апостолска се сретна со италијанскиот амбасадор Ромео

foto1.jpg22 февруари 2018

Министеркaта без ресор задолжена за странски инвестиции, Зорица Апостолска, денес оствари средба со амбасадорот на Република Италија, Карло Ромео.

На средбата се разговараше за економско-трговските релации помеѓу двете земји, можностите за нивно унапредување и искористување на потенцијалите за инвестирање во Република Македонија.

Потпишан договор за државна поддршка со групацијата ВИК – почетна инвестиција од 6 милиони евра и 60 нови работни места

large_wik1.jpg19 февруари 2018
Денес, во Владата на Република Македонија потпишан e договор за државна помош со германската компанија ВИК Груп, која во ТИРЗ - Прилеп гради фабрика за производство на мали електрични уреди наменети за домаќинствата.
 

Министерката Апостолска ги презентираше можностите за инвестирање во Македонија пред холандски компании

large_foto06-1.jpg

  06 февруари 2018

  Министерката без ресор задолжена за странски инвестиции Зорица Апостолска денес во Амбасадата на Кралството Холандија, во Скопје, заедно со директорот на Дирекцијата за            технолошко индустриски развојни(ДТИРЗ) Александар Младеновски пред повеќе холандски компании во Македонија ги претставија владините мерки за индустриски раст и                          зголемување на конкурентноста.

Pages

Subscribe to RSS - Почетна