Почетна

 

 

Апостолска: Членството во НАТО и ЕУ отвара развојни перспективи за домашните компании

27 септември 2018 година

Министерката без ресор задолжена за странски инвестиции, Зорица Апостолска,  заедно со претставник на Фондот за иновации и технолошки развој,  денес оствари работна средба со охридските стопанственици и со вработените во Секторот за туризам и локален економски развој на општина Охрид.

Апостолска во Солун: Македонија нуди стимулативни услови за нови инвестиции

13 септември, 2018 година

Министеркaта без ресор задолжена за странски инвестиции, Зорица Апостолска вчера и денес(12 и 13 септември) оствари работна посета на Солун, Р.Грција, каде што се оддржува 83-от трговски саем „Хелекспо“. Оваа година почесна земја-гостин на саемот се Соединетите Американски Држави(САД), од каде беа присутни голем број на компании.

Министерот Даути присуствуваше на Отворените денови на Државниот Универзитет на Љубљана во Скопје

Министерот на Република Македонија задолжен за странски инвестиции, Бардул Даути, на 30/08/2018 беше поканет од страна на високи претставници на Државниот Универзитет на Љубљана во Скопје, Економски Факултет, да присуствува на Отворените денови, што се одржа во просториите на Стопанската Комора на Република Македонија.

Министерот Даути оствари средба со шефот задолжен за политички и економски прашања на Амбасадата на САД во Макеоднија г-ѓа Шенон Ранион

27 јули, 2018 година

Министерот без ресор задолжен за привлекување на странски инвестиции во Владата на Република Македонија, Д-р. Бардул Даути, на 27.07.2018 (петок) оствари средба со шефот задолжен за политички и економски прашања  на Амбасадата на САД во Р.Македонија г-ѓа. Шенон Ранион.

На средбата се разговараше за билатералните односи помеѓу двете држави, можностите за нивно понатамошно унапредување и поголемо искористување на потенцијалите на Република Македонија од страна на американските компании.

Pages

Subscribe to RSS - Почетна