Почетна

 

 

Министерката Апостолска: Владата и следната година продолжува со конкретна поддршка за стопанството

22 ноември 2018

Министерката без ресор задолжена за странски инвестиции, Зорица Апостолска и претставник на Фондот за иновации и технолошки развој денес реализираа работна средба со бизнис заедницата на општина Струмица. На средбата стана збор за владините мерки за поддршка на инвестиции и актуелните повици на Фондот за иновации и технолошки развој за финансиска поддршка на новоосновани старт-ап и спин-оф компании.

Министерката Апостолска на конференција за женско претприемништво: Со Буџетот за 2019 година се зголемува поддршката за развој на претприемачкиот потенцијал

19 ноември 2018

Министерката без ресор задолжена за странски инвестиции, Зорица Апостолска денес имаше свое обраќање на финалната конференција за вмрежување „Женското претприемништво и предизвиците за интеграција во ЕУ“, која се одржува во хотелот Холидеј Ин, во Скопје, организирана од Националниот совет за женско претприемништво во рамки на прославата на Светскиот ден на женско претприемништво.

Министерката Апостолска осврнувајќи се на владините економски политики за поддршка и потикнување на претприемништвото, нагласи дека владината определба за позитивни економски резултати, за остварување на одржлив раст и развој дава еднакви можности за сите бизнис иницијативи, вклучувајќи ги и жените претприемачи.

Министерот Даути учествува на XVI -тиот бизнис самит во Виена-Австрија

11- 12, Новембер, 2018 година

 

Министерот без ресор задолжен за привлекување на странски инвестиции во Владата на Република Македонија, Д-р. Бардул Даути на 11 и 12 ноември 2018 година, присуствуваше на XVI економскиот самит на "Бизнис иднината - Австрија", како специјален гостин.

Министерот Бардул Даути оствари средба со Амбасадорот на Франција во Република Македонија г.Тимоние

 7,Ноември, 2018

Министерот без ресор задолжен за привлекување на странски инвестиции во Владата на Република Македонија, Д-р. Бардул Даути, vо средата, на 7 ноември, беше примен од амбасадорот на Франција во објектот на амбасадата на Република Македонија.

Pages

Subscribe to RSS - Почетна