Почетна

Министерката Апостолска на конференција за женско претприемништво: Со Буџетот за 2019 година се зголемува поддршката за развој на претприемачкиот потенцијал

19 ноември 2018

Министерката без ресор задолжена за странски инвестиции, Зорица Апостолска денес имаше свое обраќање на финалната конференција за вмрежување „Женското претприемништво и предизвиците за интеграција во ЕУ“, која се одржува во хотелот Холидеј Ин, во Скопје, организирана од Националниот совет за женско претприемништво во рамки на прославата на Светскиот ден на женско претприемништво.

Министерката Апостолска осврнувајќи се на владините економски политики за поддршка и потикнување на претприемништвото, нагласи дека владината определба за позитивни економски резултати, за остварување на одржлив раст и развој дава еднакви можности за сите бизнис иницијативи, вклучувајќи ги и жените претприемачи.

Министерот Даути учествува на XVI -тиот бизнис самит во Виена-Австрија

11- 12, Новембер, 2018 година

 

Министерот без ресор задолжен за привлекување на странски инвестиции во Владата на Република Македонија, Д-р. Бардул Даути на 11 и 12 ноември 2018 година, присуствуваше на XVI економскиот самит на "Бизнис иднината - Австрија", како специјален гостин.

Министерот Бардул Даути оствари средба со Амбасадорот на Франција во Република Македонија г.Тимоние

 7,Ноември, 2018

Министерот без ресор задолжен за привлекување на странски инвестиции во Владата на Република Македонија, Д-р. Бардул Даути, vо средата, на 7 ноември, беше примен од амбасадорот на Франција во објектот на амбасадата на Република Македонија.

Министерката Апостолска на работна средба со Стопанската комора на северо-западна Македонија

7 ноември 2018 година

Министерката без ресор задолжена за странски инвестиции, Зорица Апостолска, заедно со претставник на Фондот за иновации и технолошки развој, денес на  Универзитетот на Југоисточна Европа во Тетово реализираше работна средба со Стопанската комора на северо-западна Македонија, на која беа претставени владините мерки за поддршка на инвестициите од трите столба на владиниот План за економски раст и актуелните повици за финансиска поддршка на новоосновани старт-ап и спин-оф компании.

Pages

Subscribe to RSS - Почетна