Почетна

 

 

Министерката Апостолска се сретна со црногорскиот амбасадор Предраг Митровиќ

29 октомври 2018 година

Министеркaта без ресор задолжена за странски инвестиции, Зорица Апостолска денес оствари работна средба со амбасадорот на Република Црна Гора во Република Македонија, Предраг Митровиќ.

Министерот Даути оствари работна средба со компанијата Нормак во ТИРЗ- Тетово

17 октомви 2018, година

Министерот на Република Македонија задолжен за странски инвестиции, проф. д-р Бардул Даути, на ден 17.10.2018 година одржа работен состанок со компанијата Нормак во слободната економска зона во Тетово.

Министерот Даути денеска реализираше средба со инвеститори од Канада

4 октомври 2018 година 

Министерот без ресор задолжен за привлекување на странски инвестиции во Владата на Република Македонија, Д-р. Бардул Даути денеска на ден 04.10.2018 имаше задоволство да причека потенцијални инвеститори од Канада кои изразија подготвеност да инвестираат во Република Македонија во областа на фармацевтската индустрија.

Апостолска: Членството во НАТО и ЕУ отвара развојни перспективи за домашните компании

27 септември 2018 година

Министерката без ресор задолжена за странски инвестиции, Зорица Апостолска,  заедно со претставник на Фондот за иновации и технолошки развој,  денес оствари работна средба со охридските стопанственици и со вработените во Секторот за туризам и локален економски развој на општина Охрид.

Pages

Subscribe to RSS - Почетна