Почетна

 

 

Takim pune me ambasadorin e Izraelit, Z.Dan Oryan dhe David Ungar Klein

 12, Mars, 2019

Ministri pa resor i angazhuar për tërheqjen e investimeve të huaja në Qeverinë e Repuplikës së Maqedonisë së Veriut, z.Bardhyl Dauti, më datë 12.03.2019, realizoi një takim pune me investitorë potencial nga shteti i Izraelit të cilat janë të interesuar të investojnë në Republikën e Maqedonisë së Veriut, i cili ishte i shoqëruar nga ambasadori i Izraelit, Z.Dan Oryan dhe David Ungar Klein.

Министерката Апостолска се сретна со романскиот амбасадор Станила

11 март 2019

Министеркaта без ресор задолжена за странски инвестиции, Зорица Апостолска денес оствари работна средба со амбасадорот на Република Романија во Република Северна Македонија, Виорел Станила.

Министерката Апостолска на „Средба за вмрежување помеѓу мултинационални и домашни компании“

25 февруари 2019

Министерката без ресор задолжена за странски инвестиции, Зорица Апостолска, денес учествуваше на средба за вмрежување помеѓу мултинационалните и домашните компании во Република Северна Македонија, кој се одржа во Скопје. Настанот е во организација на Центарот за управување со промени – ЦУП и Finance Think – Институт за економски истражувања и политики, во рамки на проектот „Надминување на јазовите помеѓу домашните мали и средни претпријатија и мултинационалните компании“, кој е финансиски поддржан од Делегацијата на Европската Унија во Скопје.

Учество на министерката Апостолска на „Македонско-италијански бизнис форум 2019“

22 февруари 2019

Министерката без ресор задолжена за странски инвестиции, Зорица Апостолска денес учествуваше на „Македонско-италијански бизнис форум 2019“, кој се одржа во просториите на Сојузот на стопански комори на Македонија.

Pages

Subscribe to RSS - Почетна