Апостолска: Со измените на Законот за финансиска поддршка на инвестициите го унапредуваме системот на поддршка на стопанството

24 јули 2019

Министерката без ресор задолжена за странски инвестиции, Зорица Апостолска денес имаше работна средба во Сојузот на стопански комори на Македонија (ССК), на која беа презентирани измените и дополнувањата на Законот за финансиска поддршка на инвестициите.

Апостолска: Со мерката „Мој ДДВ“ граѓаните стануваат партнери на државата во борбата против сивата економија

20 јули 2019

Министеркaта без ресор задолжена за странски инвестиции, Зорица Апостолска денес во Прилеп се вклучи во промотивната кампања која Управата за јавни приходи ја реализираше за мерката „Мој ДДВ“, преку која граѓаните од 1 јули годинава добија можност да остварат поврат на 15% од износот на платениот ДДВ.

Министерот Хасан во работна посета на Liberty Skopje

 Министерот без ресор задолжен за странски инвестиции Елвин Хасан беше во работна посета на фабриката “Liberty Skopje” која е дел од глобалната “Liberty House Group”, британска компанија која се фокусира на трговија со црни и обоени материјали, рециклирање на метали, производство на челик и алуминиум и инжинерски производи и услуги.

Министерката Апостолска во посета на „Амфенол“ - Нови инвестиции и работни места во компанијата, Законот за финансиска поддршка на инвестициите дава резултати

05 јули 2019

Министеркaта без ресор задолжена за странски инвестиции, Зорица Апостолска вчера ја посети американската компанија „Амфенол“ во Кочани, при што се сретна со дел од менаџментот и направи обиколка на производствените погони со цел да се запознае со инвестициските проекти кои се во тек, како и и со самиот производствен процес на жичани склопови кои наоѓаат широка примена во автомобилската индустрија.

Pages

Subscribe to Министри без ресор RSS