Апостолска: Владата посветено работи на унапредување на бизнис климата

05 септември 2019

Министерката без ресор задолжена за странски инвестиции, Зорица Апостолска во рамки на активностите за претставување на измените и дополнувањата на Законот за финансиска поддршка на инвестициите пред стопанственици од различни региони на земјава, денес имаше работна средба и со членки на регионалната комора при Стопанската комора на Македонија во Кичево, на која учествуваа претставници на домашани и странски компании од овој регион.

Апостолска: Владата го унапредува системот за поддршка на стопанството

30 август 2019

Министерката без ресор задолжена за странски инвестиции, Зорица Апостолска денес имаше работна средба со регионалната комора при Стопанската комора на Македонија во Струмица, на која беа презентирани измените и дополнувањата на Законот за финансиска поддршка на инвестициите.

Апостолска: Новата инвестиција на „Текспорт“ е доказ за реалните економски ефекти кои ги испорачува Законот за финансиска поддршка на инвестициите

29 август 2019

Mинистерката без ресор задолжена за странски инвестиции, Зорица Апостолска денес се обрати на свеченото отворање на новиот производствен погон на австриската компанија „Текспорт“ во с. Марино, Општина Илинден, која се занимава со производство на противпожарна заштитна облека.

Министерот Даути на средба со Амбасадорката на Швајцарија

 07 август, 2019 година

Министерот без ресор задолжен за привлекување на странски инвестиции во РСМ, Др- Бардуљ Даути беше на официјална средба во Амбасадата на Швајцарската Конфедерација, каде имаше работна средба со Амбасадорката Н.Е Sybille Suter Tejada, на средбата присуствуваше и заменикот на Амбасадорот задолжен за економски прашања г-динот Stephane Tomagain.

Pages

Subscribe to Министри без ресор RSS