Министерката Апостолска на регионална конференција во Блед, Словенија: Владата ги поддржува компаниите во интегрирањето на дигитални технологии во производството

17 мај 2019

Министеркaта без ресор задолжена за странски инвестиции, Зорица Апостолска вчера учествуваше на конференцијата „AUSTRIA CONNECT SOUTHEAST EUROPE 4.0 - Digitalization - Competence – Transformation“ која во организација на Стопанската комора на Австрија се одржа во Блед, Република Словенија. Тематски фокусирана на предизвиците на дигитализацијата и трансформацијата на економските процеси, на конференцијата учествуваа менаџери на австриски фирми кои работат во регионот на Југоисточна Европа.

Посета на министерот ДАУТИ во Р.Словенија

 

Министерот  без ресор задолжен за привлекување на странски инвестиции во Владата на Република Северна Македонија, Др  Бардуљ Даути, на 25.04.2019,  оствари работна средба со заменик директорот на Стопанската комора на Р.Словенија ( ГЗС), Матеј Рогељ; потпретседателот на УО на ГЗС во областа на мало стопанство и претприемништво и директор на ЗЗИ д.о.о Игор Зорко и директорот на словенечката компанија A.B.S Factoring, Дејан Барбутовски и сов.Бојана Јовановска од Амбасадата на РСМ во Р.Словенија.

Министерката Апостолска на работна средба со Советот на странски инвеститори

10 мај 2019

 

Министеркaта без ресор задолжена за странски инвестиции, Зорица Апостолска вчера имаше работна средба со членовите на Управниот одбор на Советот на странски инвеститори при Стопанската комора на Македонија, на која беа претставени измените на Законот за финансиска поддршка на инвестициите.

Министерката Апостолска се сретна со австриската амбасадорка Коблер

8 мај 2019

Министеркaта без ресор задолжена за странски инвестиции, Зорица Апостолска денес оствари работна средба со амбасадорката на Република Австрија во Република Северна Македонија, Ренате Коблер.

Pages

Subscribe to Министри без ресор RSS