Почетна

Министерот Даути оствари работна средба со компанијата Нормак во ТИРЗ- Тетово

17 октомви 2018, година

Министерот на Република Македонија задолжен за странски инвестиции, проф. д-р Бардул Даути, на ден 17.10.2018 година одржа работен состанок со компанијата Нормак во слободната економска зона во Тетово.

Министерот Даути денеска реализираше средба со инвеститори од Канада

4 октомври 2018 година 

Министерот без ресор задолжен за привлекување на странски инвестиции во Владата на Република Македонија, Д-р. Бардул Даути денеска на ден 04.10.2018 имаше задоволство да причека потенцијални инвеститори од Канада кои изразија подготвеност да инвестираат во Република Македонија во областа на фармацевтската индустрија.

Апостолска: Членството во НАТО и ЕУ отвара развојни перспективи за домашните компании

27 септември 2018 година

Министерката без ресор задолжена за странски инвестиции, Зорица Апостолска,  заедно со претставник на Фондот за иновации и технолошки развој,  денес оствари работна средба со охридските стопанственици и со вработените во Секторот за туризам и локален економски развој на општина Охрид.

Апостолска во Солун: Македонија нуди стимулативни услови за нови инвестиции

13 септември, 2018 година

Министеркaта без ресор задолжена за странски инвестиции, Зорица Апостолска вчера и денес(12 и 13 септември) оствари работна посета на Солун, Р.Грција, каде што се оддржува 83-от трговски саем „Хелекспо“. Оваа година почесна земја-гостин на саемот се Соединетите Американски Држави(САД), од каде беа присутни голем број на компании.

Pages

Subscribe to RSS - Почетна